Alles wat je moet weten over het gebruik van noppenfolie

Bij het versturen van pakketten en het vervoeren van producten wordt er erg vaak gebruik gemaakt van noppenfolie. De meeste mensen zullen noppenfolie vooral herkennen als bubbelfolie. Dit is folie met lucht bubbels die je verpakking kan beschermen. Het wordt in verschillende situaties gebruikt. Het is op dit moment één van de meest gebruikte manieren om verpakkingen in te pakken. Zeker als je pakketten lang moeten reizen is het van groot belang dat deze goed en veilig zitten ingepakt. Maar hoe kun je nou eigenlijk het beste je pakketjes inpakken.

 

Hoe maak je gebruik van noppenfolie?

Het verpakken van noppenfolie kan soms nogal wat verwarring creëren. Ondanks dat het misschien best logisch lijkt, hoeft dit niet zo te zijn. Het is namelijk erg belangrijk dat je de noppenfolie op een bepaalde manier gebruikt. Anders kan het een stuk minder bescherming bieden voor het pakket. 

 

Je kunt de noppenfolie het beste met de lucht bubbels aan de binnenkant verpakken. Dit zal ervoor zorgen dat de lucht bubbels minder snel kapot gaan en meer bescherming bieden aan het pakket. Ook zorgt dit ervoor dat het pakket minder gaat verschuiven in de noppenfolie. Zo kun je een hoop schade aan je pakket voorkomen. Zeker als het om iets breekbaars gaat, is het van belang hier goed op te letten.

 

Het verpakken van je pakket met noppenfolie

Wat noppenfolie kopen is niet het enige wat je moet doen als je een pakket goed wilt verpakken. Je kunt de noppenfolie in deze situatie vergelijken met verpakpapier. Wanneer je een pakketje in gaat pakken is dit alleen niet genoeg. Je zult plakband of tape nodig hebben om ervoor te zorgen dat het pakpapier goed blijft zitten. Wanneer je noppenfolie gebruikt is het aan te raden om sterke tape te gebruiken. 

 

Zorg ervoor dat er voldoende tape omzit. Het liefst helemaal om het pakketje heen. Zo zal de tape niet snel los gaan en heb je de grootste kans dat je pakketje heel blijft gedurende de reis. Wanneer je meerdere pakketjes in gaat pakken is het vaak nodig om de pakketten te kunnen onderscheiden. Om dit voor elkaar te krijgen is het handig om de pakketten te labelen. Je hebt hier speciale stickers voor waar je op kunt schrijven. Deze kan je op de buitenkant van het pakket plakken. Zo kun je ook als je een hele bus vol pakketten hebt makkelijk zien wat er in het pakketje zit.

Geef een antwoord