De hoogste tijd voor een nieuwe vloer

Het werd weer eens tijd om mijn vloer te gaan veranderen. Het was ooit een mooie vloer waar ik erg lang van heb kunnen genieten, maar in de loop der jaren was mijn vloer aardig versleten. Er zaten een aantal krassen op en er zaten een paar vlekken op die ik er niet meer uit kreeg. Kortom, mijn vloer had zijn beste tijd gehad en was nodig toe aan vervanging. Tuurlijk blijft het zonde om je vloer eruit te halen, maar soms het beter om dat toch weer eens te doen. Het is wel een grote klus waar je veel tijd en moeite in moet steken, maar met een mooi resultaat is dat het allemaal waard. Met bijvoorbeeld het schilderen van de muren hoef je alleen bepaalde meubels en randjes af te plakken. Maar bij het leggen van een nieuwe vloer, zal je eerst al je meubels buiten moeten zetten en je oude vloer eruit moeten halen. Hieronder zal ik je een aantal tips geven waar je veel aan zal hebben als je net als ik een nieuwe vloer gaat leggen.

Wat te doen met de meubels?

Je hebt verschillende keuzes wat betreft de tijdelijke opslag van je meubels. Sommigen kiezen ervoor om ze even tijdelijk buiten in de tuin te zetten. Dat is wel erg risicovol met het oog op het weer in Nederland. Het regent erg vaak en je zal maar geluk moeten hebben met een paar droge dagen. Deze optie is echter alleen interessant in de zomer. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een tijdelijke opslag in de schuur, maar daarbij ben je afhankelijk van de eventuele beschikbare ruimte. Verder kun je altijd nog een opslagbox huren voor een paar dagen, maar daar ben je wel het meeste geld aan kwijt. Zorg ervoor dat je goed hebt nagedacht over de opslag van je meubels, zodat je niet voor een dilemma komt te staan.

Zelf leggen of niet?

Tot slot kun je er nog voor kiezen om zelf de vloer te gaan leggen of om dat te laten doen door iemand die daar meer ervaring mee heeft. Als je niet zo een handige klusser bent of dat liever professioneel wilt laten doen, dan kun je het beste op zoek gaan naar laminaat met leggen. Daarbij koop je een nieuwe vloer en ben je ervan verzekerd dat de nieuwe vloer ook goed wordt gelegd.

Geef een reactie