De starterkit voor beginnende YouTubers

Het is best apart maar tegelijkertijd ook fantastisch. Waar YouTube ooit begon als een manier waarop je grappige filmpjes van je kat kon delen of home video’s over je leven kon plaatsen is het nu een waarlijke carrièremogelijkheid. Dit komt doordat je met een groot publiek advertentie-inkomsten kunt verdienen en tegelijkertijd ook via sponsors of een eigen product geld kan verdienen. Nu is het natuurlijk niet iets wat je zomaar doet maar desondanks is YouTube tegenwoordig wel degelijk een optie voor een carrière. Maar als je als YouTuber wilt beginnen is het wel belangrijk dat je goed voorbereidt bent. En je zult moeten investeren in een aantal zaken. In dit artikel bespreken we wat je nodig hebt om als YouTuber te beginnen.

Camera en microfoon

De tijd dat video’s op YouTube van slechte kwaliteit zijn is allang voorbij. Als je een groot publiek op YouTube wilt opbouwen zul je dan ook moeten investeren in een goede camera. De meeste YouTubers kiezen ervoor om een camera te kopen zoals bijvoorbeeld de Canon 70D die heeft zowel een goede foto functie en een automatische focus. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede microfoon te hebben. Je kunt kiezen voor een zogenaamde shotgun microfoon die je op de camera plaatst.

Daarnaast is een andere goede optie een lavalier microfoon. Deze microfoon maak je vast aan je T-shirt en is verbonden met een draad. Maar je hebt ook veel systemen waar je er geen draad is maar een zender die de audio van de microfoon naar de camera stuurt. Het laatste wat je natuurlijk nodig hebt is een geheugenkaart. Als je hoge kwaliteit video stuurt zal je geheugenkaart snel vol zijn. Daarom is het belangrijk dat je een geheugenkaart aanschaft waar meer dan genoeg ruimte op is om video te schieten.

Editing

Nadat je de video geschoten hebt is de volgende stap natuurlijk om de video zo te editen dat hij heel erg leuk wordt voor mensen om te kijken. Om dit te doen heb jee een editing programma nodig. Er zijn veel editing programma’s die de mogelijkheid geven om te editen en sommige zijn gratis. Maar als je echt volle toegang wilt tot alle mogelijkheden is het waarschijnlijk een goed idee om ervoor te kiezen een editing programma te nemen waar je voor betaald. De meest populaire optie en het programma dat ik zelf gebruik is Premiere Pro. Dit is het programma van Adobe.

Geef een reactie