Game pc

Verwen je puber eens met een Game PC

Jouw puber zal ongetwijfeld met enige regelmaat het bloed onder je nagels vandaan halen. De stoom uit je oren laten komen en je haren ten berge laten rijzen. Maar het is jóuw puber. En dus is hij of zij nog steeds de liefste van de wereld. En als je dan ziet dat hij of zij aan het worstelen is met een veel te trage PC die de spellen niet goed laadt, dan is het aan jou om er iets aan te doen. En nu de kerst voor de deur staat, kun je misschien eens kijken voor een echte Game PC. Dat is een PC die de games die jouw puber speelt een stuk beter kan handelen. Zonder uit te vallen, niet te laden of zomaar te gaan pauzeren. Daar wordt je puber pas echt gelukkig van.

Zo’n Game PC is niet gratis

En dus kun je met je hand over je hart strijken en voor deze ene keer een grote uitgave doen. Of je maakt afspraken met je puber over het aanvullen van de eigen inleg. Als hij of zij dan zo graag wil spelen, dan mag daar ook wel iets tegenover staan. Laat je puber zelf sparen voor een Game PC en spreek een bedrag af dat bij elkaar gespaard moet zijn voor jij bijspringt. Of stel een ultimatum: als je dit schooljaar met een gemiddelde van “x” weet af te ronden, dan krijg jij een Game PC. Dan weet je puber dat hij of zij ergens voor aan het werk is (buiten een glansrijke toekomst).
Game pc

Lekker gamen is ook ontspanning voor je puber

Jij wilt waarschijnlijk het liefst dat je puber lekker buiten gaat spelen. Maar op een gegeven moment is dat echt wel geweest. Dan gaan die lieve pubers “hangen” op straathoeken en in parkjes. Waar ze, met elkaar, ook nog eens rottigheid uithalen. En dat wil jij natuurlijk voorkomen. Je kunt dan tegen je puber zeggen dat je het niet wilt hebben, maar dat werkt natuurlijk averechts. Het is dan beter om je kind in de buurt te hebben. Bijvoorbeeld thuis, achter de Game PC.

Duidelijke afspraken maken helpt

Je wilt natuurlijk niet dat je puber al zijn of haar tijd verdoet aan gamen. Dat komt de cijfers niet ten goede. Dus maak duidelijke afspraken en zorg dat er een goede verdeling komt in de studie- en speeltijd. Zo ben jij tevreden en is je puber waarschijnlijk iets minder chagrijnig. Een win-win-situatie.

Geef een reactie