Je kinderen naar buiten

We leven in een fantastische wereld waar bijna alles online gedaan kan worden. We hebben sociale media waarop we ons leven delen, streaming websites waar we alles kunnen kijken wat we maar willen en zitten tegenwoordig allemaal aan onze telefoon gekluisterd. Maar zowel voor onszelf als onze kinderen hangen hier ook nadelen aan vast. De hele dag naar een scherm staren is niet goed en je wilt natuurlijk ook van de wereld om je heen genieten. Veel ouders en volwassenen maken dan ook een bewuste inspanning om naar buiten te gaan en niet te veel op schermen te kijken, ondanks dat veel van deze applicaties verslavend zijn.

Het probleem is dat kinderen en pubers vaker hier meer moeite mee hebben en zich minder bewust zijn van de verslavende aspecten van deze technologieën. Daarom is het als ouders belangrijk dat we ervoor zorgen dat kinderen niet alleen op hun computer en telefoon spelen maar ook naar buiten gaan om daar de wereld te verkennen. In dit artikel bespreken we daarom een aantal manieren om je kinderen te inspireren naar buiten te gaan.

Buitenspeelgoed

Aangezien veel pubers niet meer zo geïnteresseerd zijn in speelgoed is deze tip vooral voor mensen die kinderen hebben op een leeftijd waar ze nog wel veel met speelgoed spelen. Het is een goed idee om je kinderen speelgoed te geven dat speciaal is voor buiten spelen. Bijvoorbeeld speelgoed dat is gemaakt om mee te nemen de zandbak in. Zo is er bijvoorbeeld bruder speelgoed die veel speelgoed maken dat geïnspireerd is door de landbouw. Dit speelgoed is onder andere beschikbaar bij De Boer Drachten.

Andere kinderen

Ik weet nog goed toen ik zelf kind was dat ik in de zomer ongeveer elke avond naar buiten ging om buiten te spelen. Ik kon niet wachten na het eten voordat ik naar buiten kon. Dit had onder andere te maken met het feit dat er in mijn buurt heel veel andere kinderen van mijn leeftijd waren die ook naar buiten gingen. Om deze reden was het dan logisch dat ik ook buiten wilde gaan spelen. Zorg er daarom voor dat je kinderen leeftijdsgenootjes hebben waarmee ze kunnen spelen in de buurt. Spreek met andere ouders ook af dat ze er ook voor zorgen dat hun kinderen buiten gaan spelen. Op deze manier zorg je ervoor dat de gehele buurt samenwerkt om ervoor te zorgen dat de kinderen buiten spelen.

Trampoline

Dit is een laatste kleine tip die ik wil geven. Als je ruimte in de tuin hebt kunnen je kinderen heel veel plezier hebben aan een trampoline. Ik en mijn broer waren er elke zomer bijna elke dag op.

Geef een reactie