Jouw puber goed kleden doe je zo

Ze willen het liefst alles alleen doen. Ze denken vaak ook dat ze al alles alleen kunnen en alles al weten. Maar soms hebben ze jouw hulp als moeder, of vader, nog hard nodig. Jij weet ze net even de juiste richting in te sturen. Natuurlijk laat je ze ook leren van hun eigen fouten, maar soms wil je ze toch een klein handje helpen. Dat is bijvoorbeeld al met het netjes aankleden van zichzelf. Wanneer ze net beginnen te puberen denken ze vaak dat ze de wereld aan kunnen. En dat stiekem in kleren die eigenlijk al in de was moesten. Maar in hun ogen echt nog wel een dag extra mee kunnen en ze dat dus ook die dag aan willen. Gelukkig ben jij er dan nog om even te zeggen dat ze beter een ander shirt aan kunnen doen. Eentje die niet ruikt.

 

Pubers, je blijft ze stiekem helpen

Ondanks dat ze heel veel zelf kunnen, blijf jij toch op de achtergrond een beetje helpen. En dat is niet erg, dat doet elke ouder wel. Want je wilt toch het beste voor je kind. Wanneer ze zich voor iets belangrijks moeten aankleden, zoals een sollicitatie of een diploma uitreiking, wil jij toch een klein beetje helpen zodat ze goed voor de dag komen. Maar hoe kan je dat doen, zonder dat ze je vervelend of irritant gaan vinden? 

 

Vaak kan je ongemerkt ze nog best wel redelijk sturen. Denk bijvoorbeeld bij het uitkiezen van schoenen. Zo kan je natuurlijk zelf al in een winkel bij een merk schoenen gaan kijken, zoals Veja schoenen. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk af en toe een paar leuke Veja heren sneakers laten zien. Ze zullen natuurlijk niet gelijk zeggen dat ze ze leuk vinden. Maar ze blijven misschien wel in gedachten hangen. Zo komen ze er misschien vijf of tien minuten later op terug en dan kan jij ze in de juiste maat laten brengen. En zo heb je, wanneer ze goed zitten, toch een beetje invloed uitgeoefend hierbij.

 

Dat kan natuurlijk ook met kleding gaan. Je kan zo heel gemakkelijk met een paar t-shirts of truien laten zien welke je wel mooi vindt. Laat ze zelf dan nog even rondkijken en wie weet komen ze er dan wel op terug. Het is namelijk niet zo dat ze het gelijk afschrijven omdat hun ouders het hebben uitgekozen. Want als ze het echt leuk vinden komen ze er wel op terug.

Geef een reactie